Orange juice med en twist

Orange juice med en twist

Precis som många andra skrattar jag gott åt de konstiga presentationerna på amazon.se. Men det som är ännu knasigare är att precis exakt samma vara kan kosta så olika. Jag var ute efter en juicepress och priserna jag hittade var lite förvirrande: juicepress 1: 427 kr, JP 2: 127,45 kr, JP 3: 139,58, JP 4: 145,61, JP 5: 226,99, JP 6: 402,63…listan fortsätter. Och det är SAMMA VARA. Ser exakt likadana ut. Allihopa. Hur tänker de? Jag valde en juicepress som kostade 127,45 kan tilläggas.

Jag har precis använt min juice”press” (vad i hela friden heter det?), och pressade tre apelsiner; det blev en hel massa juice (den är faktiskt riktigt bra den här mackapären), och som grädde på moset beslutade jag att riva i lite ingefära. Jag menar, de visar ju på en bild på paketet att man kan riva ingefära på mackapären. Så jag var tvungen att testa.

Fundering: varför blev de gröna rivgrejorna missfärgade [av apelsinen]? Är det farligt? Avger plasten nåt som man inte bör få i sig? Måste forska lite i det där.

Så här startade denna morgon:
Frukost med nyrostat Etiopiskt kaffe (Budhas kafferosteri i Lycksele, min räddare och en såååå fantastisk rostare!), ett glas apelsinjuice (enligt ovan) och danskt rågbröd (från Joels Mat & chokladstudio) med tomatskivor, groddar, salt och nymalen peppar. Jamen herregud vilken njutning. Och snöflingor utanför fönstret. Äntligen. Är det vinter kan det lika gärna vara vinter.

Vad gör morotsrivet i apelsinjuicen? :)
Print Friendly, PDF & Email